Mergi spre compartimentul: Cinematografia
06 iulie 2015, 10:51 Cinematografia views 8717
Eugen Doga se face actor
06 iulie 2015, 10:51 Cinematografia views 8717

Eugen Doga se face actor

Eugen Doga, cel mai mare compozitor moldovean în viaţă, se face actor! Dar milioanele de fani ai maestrului nu ar trebui să fie îngrijoraţi: domnia sa nu renunţă la muzică, iar în filmul regizorului Stepan Putchinyan va juca tot rolul unui compozitor.

La toamnă, unul dintre cei mai experimentaţi regizori din Europa de Est, Stepan Putchinyan (88 de ani), începe lucrările la un nou film: un almanah despre dragoste cu numele sugestiv „Trei anotimpuri". Din distribuția peliculei fac parte Ekaterina Guseva, Xeniya Rappoport, Dmitry Kharatyan, Armen Djigarkhanyan, Danyla Kozlovsky, dar şi moldoveanul Eugen Doga.

„Filmul va fi finanţat din bugetul de stat al Rusiei.În acest film, au încăput sub aceeaşi umbrelă trei nuvele elegante, care întorc curăţenia şi sufletismul în cinematografie. Pentru mine personal, această peliculă, pe care o numesc melodramă poetică cu elemente de misticism, e despre sufletescul ce primează asupra materialului, despre puritatea sentimentelor, despre bunătate şi cumsecădenie", a declarat regizorul, citat de mk.ru.

Creaţiile lui Eugen Doga însumează lucrări de balet, cvartete, melodii lirice, muzică pentru piese de teatru şi peste 200 de filme.

Supranumit "Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului", Eugen Doga, născut la 1 martie 1937 în satul Mocra din stânga Nistrului, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale, fiind înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii.

Este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

Reamintim, că mai multe informații despre Istoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveniPersonalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

Sursa: apropomagazin.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
2472 locuitori

Balasineşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Satul este situat pe valea rîului Vilia, la 15 km de staţia calea ferată Lipcani, la 18 km sud-vest de oraşul Briceni, la 38 km de oraşul Edineţ şi la 235 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2472 de oameni. Prima atestare documentară a satului Balasineşti din ţinutul Hotin datează din octombrie 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.