Mergi spre compartimentul: Cinematografia
25 iunie 2015, 10:06 Cinematografia views 9482
Un nou film de la regizorul moldovean Igor Cobîleanski
Foto: allmoldova.com
25 iunie 2015, 10:06 Cinematografia views 9482

Un nou film de la regizorul moldovean Igor Cobîleanski

Regizorul moldovean Igor Cobileanski face un nou film. De această dată, cineastul își va surprinde publicul cu o comedie. Lungmetrajul se numește"Afacerea Est" și va fi putea fi văzut pe marile ecrane în vara anului 2016.

Comedia este o producție româno-lituaniană. Filmările vor începe în data de 15 iulie și vor dura aproximativ o lună.

"Suntem în preproducţie. Va fi un film despre Moldova, despre moldoveni. Cu regret nu pot să-l filmez în Moldova, îl filmez în România. Va avea actori atât moldoveni, cât şi moldoveni din România. Este la bază o poveste care ar trebui să stârnească hazul", a spus regizorul Igor Cobileanski.

Subiectul filmului se referă la faptul cum fac moldovenii afaceri.

"E vorba despre doi oameni foarte diferiţi: un corist şi ferchea-berchea, să-l numesc aşa, ambii cam la 45 de ani, care vând împreună un vagon de potcoave. Ideea este destul de veche. Scenariul împlineşte acu opt ani, dacă vă puteţi imagina. Se va filma undeva în suburbia Bucureştiului, la distanţă de 60 de kilometri în orăşele mai mici", mărturisește regizorul Igor Cobileanski.

Cea mai recentă peliculă a lui Igor Cobileanski, lansată pe piața cinematografică din Moldova, este filmul "La limita de jos a cerului".

Prezentarea a avut loc acum doi ani, iar, în 2014, producția a câștigat trofeul pentru debut la Festivalul de Film South East European și alte două statuete la Gala Premiilor Gopo.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.