Mergi spre compartimentul: Bucătăria
10 septembrie 2013, 12:15 Bucătăria views 11679
10 septembrie 2013, 12:15 Bucătăria views 11679

Un expert german va învăța în Moldova cum se prepară brînza de oi


Foto: wordpress.com

Dacă bunicile noastre utilizau pentru producerea brînzei de oi lapte şi cheag, astăzi gospodinele devin tot mai interesate să creeze din brînză o adevărată operă culinară. Comuna Zorile, Orhei, este locul de unde femeile au învăţat unele secrete legate de producerea brînzei, relatează trm.md.

Neamţul Wolfgang Nehrig a vizitat Moldova pentru a-şi împărtăşi experienţa pe care a acumulat-o în industria laptelui şi a brînzeturilor.

“Am venit în Moldova din regiunea Homberg, Germania. Scopul vizitei este să transmit experienţa mea celor care vor să înveţe cum se face brînza. Îmi place că femeile din Moldova sunt foarte receptive cînd e vorba de reţete noi. Nu se tem să experimenteze”, spune expertul german.

Elena Ţurcanu, o gospodină din comuna Zorile, spune că a aflat cum se pot obţine mai multe feluri de brînză, între care şi “brînza ciobanului”.

“D-nul Wolfgang, ne-a învăţat să facem un fel de brînză chiar pentru cioban. Brînza tradiţională a ciobanului se prepară în alte ţări. Se pune frunză de dafin, piper negru, chiar şi mirositor, cum are fiecare imaginaţie”, spune Elena Ţurcanu.

Wolfgang Nehrig munceşte în industria laptelui de 19 ani. În ultimii 7 ani, el face schimb de experienţă cu specialişti din alte ţări: România, Belarus, Bulgaria, Kazahstan, Mongolia etc.

Cuvinte cheie:

tradiții , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.