Mergi spre compartimentul: Bucătăria
23 noiembrie 2016, 14:15 Băuturi tradiţionale views 7768
Vinul moldovenesc la o expoziţie din Olanda
23 noiembrie 2016, 14:15 Băuturi tradiţionale views 7768

Vinul moldovenesc la o expoziţie din Olanda

Peste 10 companii vinicole din Republica Moldova au participat la expoziţia internaţională World Bulk Wine Exibition 2016 din Olanda.

La expoziţia de la Amsterdam şi-au prezentat vinurile "Vinăria din vale" (Chişinău), "NIS Struguraş" (Nisporeni), "Poiana winery" (Ulmu), "National Office for Vine and Wine" (Chişinău), JSC "Aroma" (Chişinău), IM "Sălcuţa" (Căuşeni), "Garling Colletion" (Chişinău), Ever Vin Ltd. (Chişinău), "Corten Vin Companie" (Chişinău), "Cimişlia Winerie" (Cimişlia) şi "Asconi" (Ialoveni).

Unul dintre participanţii la expoziţie a comunicat că în acest an preţurile la vinul în vrac au variat în medie de la 0,29 la 0,32 euro per litru.

"Dacă nu luăm în considerare subvenţiile din partea statului, vinificatorilor din Moldova le-ar conveni un asemenea preţ, pe care îl iau vinificatorii din ţările Uniunii Europene. Dar dacă ţinem cont de faptul că, de exemplu, în Spania vinificatorii beneficiază de 20% subvenţii de stat pentru volumul exportat de vinuri, acest lucru îi pune pe vinificatorii spanioli în afara concurenţei în raport cu producătorii de vinuri moldoveni", a spus un producător de vinuri.

Avînd în vedere faptul că cheltuielile de transport ajung la 10%, taxele – la 20%, procedurile vamale – la 0,4%, asemenea preţuri la vinul în vrac nu-i prea avantajează pe vinificatorii din Moldova.

"La expoziţia de la Amsterdam erau şi materiale vinicole la preţul de 18-21 de eurocenţi per litru, iar acest fapt îi scoate pe vinificatorii moldoveni din concurenţă", a menţionat managerul unei companii vinicole.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

vin , Olanda , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
271 locuitori

Rediul de Jos este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 271 de oameni. Satul Rediul de Jos a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.