Mergi spre compartimentul: Cultura
12 septembrie 2011, 09:27 Cultura views 4873
12 septembrie 2011, 09:27 Cultura views 4873

Pe fundalul muzicii fredonate de primadona Operei Naţionale, a fost inaugurat Festivalul Internaţional ”Invită Maria Bieşu”

În municipiul Chișinău a fost inaugurată cea de-a nouăsprezecea ediţie a Festivalului Internaţional al Vedetelor de Operă şi Balet ”Invită Maria Bieşu”. În ciuda problemelor de sănătate, evenimentul a fost deschis chiar de primadona Operei Naţionale, care a interpretat şi o strofă din piesa ”Toamna”, pe versurile poetului Mihai Eminescu. Mai mult, primadona a ţinut să mulţumească în diferite limbi pentru prezenţă oaspeţilor festivalului. ”Iubitul meu public, vă iubesc mult şi sper să fiu sănătoasă, pentru că în curînd să cînt mai mult”, a spus Maria Bieşu. Preşedintele interimar Marian Lupu şi-a exprimat mulţumirea că se află la inaugurarea festivalului, care, potrivit lui, este de mare anvergură. „Sînteţi muza noastră, steaua care ne inspiră, iar poporul Republicii Moldova este bucuros să aibă aşa o primadonă”, a spus Lupu. Totodată, preşedintele interimar a apreciat cu entuziasm trupa de artişti a Operei Naţionale. Festivalul a debutat cu opera „Alexandru Lăpuşneanu” de Gheorghe Mustea.

Cei prezenţi la eveniment s-au arătat satisfăcuţi că desfăşurarea festivalului are loc an de an. Mulţi dintre ei susţin că au venit special pentru „Opera Alexandru Lăpuşneanu”, care, potrivit lor, este o realizare valoroasă în viaţa cultural-artistică a Moldovei. Festivalul se va desfăşura în perioada 9-16 septembrie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.