Mergi spre compartimentul: Cultura
28 octombrie 2013, 16:43 Cultura views 8502
28 octombrie 2013, 16:43 Cultura views 8502

Cultura şi civilizaţia egipteană prezentate într-o expoziţie la Chişinău


Foto: moldpres.md

La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost inaugurată astăzi expoziţia documentară dedicată culturii şi civilizaţiei egiptene cu genericul „Misterele Egiptului antic". Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Noua Acropolă", transmite MOLDPRES.

Potrivit Irinei Ivăncescu, director al Asociaţiei Culturale „Noua Acropolă" din Chişinău, expoziţia face parte dintr-un proiect cultural-educativ al cărui scop principal este reafirmarea valorilor înalte care au dat naştere uimitoarelor opere de artă egiptene. Un al doilea deziderat este de a transmite aceste valori către generaţia tînără, dar şi către publicul interesat de civilizaţia şi cultura Egiptului.

Expoziţia cuprinde planşe documentare, fotografii, reproduceri arheologice egiptene.

"În Egipt a fost descoperit mormîntul primului bibliotecar din lume. Cultura acestei ţări este cunoscută în întreaga lume", a afirmat directorul BNRM, Alexe Rău.

Scriitorul Leo Butnaru a constatat că, de fapt, cultura egipteană a întemeiat o lume. „Egiptul există în noi. El poate fi comparat cu o casă a universului", a menţionat el.

Pe parcursul lunii viitoare, la BNRM vor fi proiectate filme despre Egiptul antic, realizate de către Organizaţia Internaţională „Noua Acropolă". De asemenea, vor fi organizate conferinţe despre istorie, cultură, psihologie şi civilizaţie.

Expoziţia poate fi vizionată pînă la 25 noiembrie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , expoziție , Egipt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.