Mergi spre compartimentul: Cultura
30 iulie 2012, 11:37 Cultura views 7993
30 iulie 2012, 11:37 Cultura views 7993

Festivalul internaţional "Parcova - 2012"

Compozitori, cineaşti, fotografi, sculptori, pictori, poeţi şi actori s-au reunit între 29 iulie şi 12 august, la Festivalul-tabără internaţional de creaţie "Parcova - 2012". Evenimentul este la a 10-a ediţie, aniversară şi are loc în satul Parcova, raionul Edineţ, relatează trm.md.

Silviu-Silvian Fusu, directorul festivalului, a specificat că, în cadrul evenimentului, artiştii improvizează, în centrul satului Parcova, un atelier de creaţie în aer liber. O parte dintre ei îşi demonstrează măiestria în procesul de elaborare a unei opere de artă, în timp ce alţii îşi vernisează lucrările în expoziţii. Totodată, sunt create trei spaţii teatrale, unde vor avea loc reprezentaţii poetice, folclorice sau de păpuşi.

În ultima zi de festival, va fi creat un vernisaj, în care vor fi expuse toate lucrările create în timpul atelierului actual. În acelaşi timp, ansambluri folclorice din republică şi de peste hotare vor prezenta un spectacol muzical, care va culmina cu o horă a satului.

Pe parcursul celor 10 ani de festival, în cadrul evenimentului au fost create peste 5 mii de lucrări în diferite domenii ale artei. Ele au fost făurite de către participanţi din peste 12 state.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
509 locuitori

Bogdăneşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Grimeşti, Bezeda și Bogdăneşti. Satul Bogdăneşti este situat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni, la 27 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 250 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 509 oameni. Satul Bogdăneşti din ţinutul Hotin este atestat documentar între anii 1580-1581.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.