Mergi spre compartimentul: Cultura
06 iulie 2012, 15:21 Cultura views 9090
06 iulie 2012, 15:21 Cultura views 9090

Icoana „Sf. Ioachim şi Ana” la mănăstirea Țipova

La 2 iulie la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Ţipova a fost adusă de la Kiev icoana „Sf. Ioachim şi Ana” pictată de călugării mănăstirii „Sf. Ana” de pe Muntele Athos, relatează agenția Novosti-Moldova.

Relicva a fost întîmpinată de obştea monahală în frunte cu părintele stareţ, Arhim. Policarp (Bîrnaz), un numeros sobor de preoţi şi mai multe zeci de pelerini din ţară, precum şi din străinătate.

De acum înainte icoana se va afla în permanenţă în cadrul mănăstirii Ţîpova, unde fiecare creştin va putea îngenunchea în faţa ei pentru a cere mijlocirea vrednicilor sfinţi în faţa Bunului Dumnezeu.

Sfinţii Ioachim şi Ana sînt grabnic ajutători  familiilor de creştini care cu umilinţă şi credinţă curată cer naştere de prunci.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
3713 locuitori

Floreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Floreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, pe malul stîng al rîului Bîc, în apropiere căii ferate Chișinău-Odesa, situat la 25 km de orașul Anenii Noi și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3713 oameni. Localitatea a fost atestată pentru prima dată în anul 1859 cu denumirea Broasca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.