Mergi spre compartimentul: Cultura
16 mai 2012, 15:15 Cultura views 3302
16 mai 2012, 15:15 Cultura views 3302

“Noaptea Muzeelor” va deschide gratuit sălile de expoziţie din capitală

Iubitori de artă vor avea ocazia să viziteze gratuit expoziţiile găzduite de muzeele din capitală, în cadrul manifestării europene ”Noaptea Muzeelor-2012”, care va avea loc în perioada 18-19 mai. Vizitatorii vor avea parte de prezentări de obiecte enigmatice, paradă personajelor istorice, proiecţii de documentare „Cronograf”, scenete cu trupa de teatru „Luceafărul”, reconstituiri istorico-militare medievale, lupte cavalereşti, master-class de ceramică şi de ikebana, concerte susţinute de vedete autohtone.

Potrivit organizatorilor, evenimentul ilustrează dorinţa muzeelor europene de a se înscrie într-un proiect comun, care să încurajeze apropierea publicului tînăr de cultură, care are posibilitatea de a descoperi gratuit diversitatea colecţiilor şi oferta culturală a muzeelor într-un mod inedit, atractiv şi interactiv.

„În cadrul evenimentului, se creează ocazia unică pentru fiecare muzeu participant să se afirme ca spaţiu de descoperire, de împărtăşire, de schimb şi de creaţie, pentru a atrage un public numeros, inclusiv tineri”, a menţionat şeful secţiei relaţii cu publicul al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Veronica Galcenco

Intrarea la muzee va fi liberă pentru toate categoriile de vizitatori pînă la orele 2.00.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
114 locuitori

Vladimireuca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Vladimireuca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.