Mergi spre compartimentul: Cultura
08 iunie 2017, 09:56 Cultura views 4869
Limba germană va fi sărbătorită la Chișinău
08 iunie 2017, 09:56 Cultura views 4869

Limba germană va fi sărbătorită la Chișinău

Sărbătoarea de vară a limbii germane va avea loc pe 16 iunie, la Chișinău. Festivitatea se va desfășura la invitația Ambasadorului Republicii Federale Germania, Ulrike Knotz şi a lectorului Serviciului de Schimb Academic al Germaniei (DAAD) în Republica Moldova, Sophia Bellmann.

Sărbătoarea va începe la 15.00 la Reședința Ambasadorului Republicii Federale Germania. În cadrul acestei ceremonii vor fi înmânate diplomele de limbă germană de nivelul II, vor fi desemnați bursierii Serviciului German de Schimb Academic (DAAD), câștigătorii concursului de eseuri precum și cei mai buni învățători de limbă germană.

Oaspeții evenimentului vor fi absolvenții DAAD, bursierii Fundației, Alexander von Humboldt, beneficiari ai programului Bursa Parlamentară Internațională şi cei ai Colegiului Carl Friedrich von Goerdeler, precum și mulți alți prieteni ai limbii germane.

Anul acesta se fac 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Federală Germană și Republica Moldova.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Chisinau , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
549 locuitori

Regina Maria este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lugovoe și Regina Maria. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 549 de oameni. Satul Regina Maria a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.