Mergi spre compartimentul: Cultura
21 mai 2016, 13:00 Cultura views 6106
Făceți-vă o fotografie cu un aparat de la începutul sec. XX la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală
21 mai 2016, 13:00 Cultura views 6106

Făceți-vă o fotografie cu un aparat de la începutul sec. XX la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală

Sîmbătă, 21 mai, ora 15.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor, va fi vernisată expoziția inedită cu genericul: „Aventură în lumea fotografiei (sec. XIX-XX)".

Pentru prima dată în Republica Moldova este etalată o expoziție de anvergură, ce cuprinde tehnică fotografică de epocă și fotografii de excepție, realizate în spațiul nostru cultural, începînd cu primele imagini (1854), pînăla sfîrșitul sec. XX.

Expoziția prezintă cele mai valoroase instrumente de creație fotografică ale primilor muzeografi din spațiul basarabean, Albina și Franz Ostermann, precum și ale profesioniștilor care au conturat istoria domeniului.

În cadrul expoziției, publicul se va bucura de o veritabilă aventură fotografică, participînd la concursuri de fotografii și master-class-uri de fotografiat.

În cadrul expoziției doritorii vor putea face poze în costume de epocă, cu un aparat de fotografiat de la începutul sec. XX, precum și vor putea participa la developarea peliculelor în atelierul amplasat în muzeu, alături de fotografi celebri.

Expoziția este realizată cu susținerea binecunoscuților maeștri fotografi din Republica Moldova Tudor Iovu, Nicolae Pojoga, Ion Chibzii și alții, care au completat semnificativ colecția muzeală cu piese valoroase din propriul laborator de creație. Grație dumnealor, în prezent Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală deține una din cele mai bogate colecții de profil fotografic din Republica Moldova.

Sursa: diez.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.