Mergi spre compartimentul: Cultura
19 aprilie 2016, 11:30 Cultura views 5977
SumTheatrum - proiectul care reaprinde dragostea pentru arta teatrului din Moldova (Foto)
19 aprilie 2016, 11:30 Cultura views 5977

SumTheatrum - proiectul care reaprinde dragostea pentru arta teatrului din Moldova (Foto)

Tinerii cu perspectivă în arta dramatică au dialogat cu actorul Teatrului „Eugene Ionesco", Ștefan Bouroșu. Inițiativa face parte din proiectul „SumTheatrum", care a fost lansat oficial sâmbătă, 16 aprilie.

„Am organizat acest proiect pentru a valorifica arta teatrală, a dezvolta latura creativă și a motiva tinerii să se implice mai mult în acest domeniu. Există o insufieciență a manifestării acestora în teatru, deoarece foarte puțini frecventează instituțiile de artă.

Vrem să-i motivăm să-și continuie studiile în domeniul respectiv și să îndrăgească cultura teatrului", a declarat Daniela Gușan, una din organizatoare, membru al Academiei LeaderSHE.

Deschiderea evenimentului a fost reprezentată de un joc original prin intermediul căruia toți cei prezenți au reușit să facă cunoștință unul cu celălalt.

Invitatul special al evenimentului, actorul Ștefan Bouroșu, a purtat o discuție sinceră despre viața de actor, pașii exacți pe care i-a făcut până a ajunge aici, sacrificiile, dar și motivele de bucurie ce derivă din profesia artei dramatice. El a oferit sfaturi și a relatat despre menirea unui om de teatru în societate.

„Inițiativa tinerilor este salutabilă și mă bucur mult că ei încearcă să găsească mai multe modalități de exprimare. Mi se pare superb faptul că vor duce această informație și celorlalți. Este asemenea unui lanț dintr-un om în altul, care va face până la urmă ca teatrul să ia avânt și să fie cât mai des frecventat în Moldova", a mărturisit Ștefan, pentru ZUGO.

Cu o gândire neordinară, completată de ambiții mărețe, participanții au adresat numeroase întrebări și au reușit să se apropie mai mult de arta dramatică.

„Proiectul de azi reprezintă un mare pas pentru mine. Mi-am făcut prieteni noi și pot afirma cu certitudine că teatrul a devenit cu un pas mai aproape de mine. Am fost intrigat de prezența actorului care ne-a destăinuit multe din experiența sa. Pot spune că m-am visat pentru moment în locul lui, am devenit interesat și mi-am promis că la următoarea întâlnire voi fi prezent.

Pentru mine teatrul este o arie de a ne dezvolta masiv și permite creșterea unei societăți inteligente", a vorbit Dacian, de la Liceul „Prometeu".

Potrivit organizatorilor, proiectul este dedicat elevilor cu vârsta de 13-18 ani și urmează un șir de alte întrevederi cu actori și studenți ai Academiei de Arte Plastice din Moldova.

Informăm că „Sum Theatrum" este un produs marca LeaderSHE - Young Women Leaders' Academy.

Pe final de articol, pasionații de actorie trebuie să țină cont de 3 sfaturi utile oferite de actorul Ștefan Bouroșu :

1. Să fiți cât mai încrezuți în forțele proprii;

2. Să vă documentați minuțios despre ceea ce înseamnă teatru;

3. Să vă atârnați cu cea mai mare seriozitate de această artă, pentru că îți ia cei mai frumoși ani din viață, pe care trebuie să-i vinzi cu un preț mare ce o să-ți aducă satisfacție mai târziu.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

tineret , teatru , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.