Mergi spre compartimentul: Cultura
31 martie 2016, 14:45 Cultura views 9406
Ansamblul de muzică şi dans popular „Nufărul” – 20 ani de la fondare (Foto)
31 martie 2016, 14:45 Cultura views 9406

Ansamblul de muzică şi dans popular „Nufărul” – 20 ani de la fondare (Foto)

La data de 26 martie, curent, în incinta Palatului Culturii din Cahul a avut loc un concert festiv dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea Ansamblului de muzică şi dans popular „Nufărul", la care a participat conducerea de vârf a raionului Cahul, deputați, reprezențanți ai Ministerului Culturii, Consulatului României la Cahul, locuitori ai orașului, precum și toți cei pasionați de muzica și dansul popular.

Prezent la eveniment, secretarul de Stat al Ministerului Culturii Andrei Chistol a felicitat colectivul cu această frumoasă aniversare, remarcând contribuția sistematică a ansamblului la promovarea dansului autentic din zona de sud a țării. Oficialul a adus mulțumiri conducătorului ansamblului, Ion Arabadji, pentru aportul valoros în educarea și implicarea tinerei generații la dezvoltarea și perpetuarea dansului popular și a obiceiurilor tradiționale, oferind în semn de recunoștință diploma Ministerului Culturii pentru activitatea prodigioasă și promovarea artei muzicale și a dansului popular în Republica Moldova. De asemenea, Andrei Chistol a mulțumit autoritățile locale pentru suportul acordat în susținerea ansamblului și a valorilor culturale naționale.

Ansamblul de muzică şi dans popular „Nufărul" a fost fondat în anul 1996 de către Ion Arabadji, coregraful Ansamblului profesionist de muzică şi dans Popular „Izvoraşul". Colectivul ansamblului este format din copii şi adolescenţi. Primul spectacol susţinut de aceştia a avut loc în martie 1996, în cadrul Festivalului Internaţional de muzică „Mărţişor", iar în anul 1997, dansatorii ansamblului au luat locul II în cadrul Festivalurilor naţionale „Alunelul" şi „Vatra horelor". Pe parcursul activității sale, Ansamblul „Nufărul" s-a remarcat prin profesionalism, perseverență și autenticitate a dansului popular, fapt pentru care a primit un șir de distincții la multiple festivaluri naționale și internaționale.

Reamintim că informații exhaustive despre Dansul moldovenesc, Istoria dansului, Stilurile dansului moldovenesc, Muzica moldovenească, Compozitori, Interpreţi și  Formaţii musicale pot fi vizualizate la compartimentul «Muzica» a proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Cahul , aniversarea , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.