Mergi spre compartimentul: Cultura
26 octombrie 2015, 17:05 Cultura views 7077
Stagiunea aniversara a Filarmonicii Naţionale «Serghei Lunchevici»
26 octombrie 2015, 17:05 Cultura views 7077

Stagiunea aniversara a Filarmonicii Naţionale «Serghei Lunchevici»

În stagiunea aniversară, a 75-a de la fondare, Filarmonica NaţionalăSerghei Lunchevici" a iniţiat mai multe proiecte muzicale, menite să-i readucă în Republica Moldova pe marii dirijori, instrumentişti şi solişti care au evoluat pe scena Filarmonicii. În cadrul proiectului „La unison cu prietenii" oaspeţii Filarmonicii Naţionale au fost maeştri muzicii din România şi Austria.

Considerat unul dintre marii dirijori ai României, Ovidiu Balan, s-a aflat la pupitrul celor mai valoroase orchestre din lume, el a fost şi dirijorul-şef al Orchestrei Filarmonicii din Chişinău.

Născută la Chişinău, violonista Rusanda Panfilov, a studiat vioara la Bucureşti. Avea doar 11 ani când a devenit studentă la Conservatorul din Viena, oraşul european unde îşi continuă activitatea concertistică. Ea spune că de fiecare dată revine cu drag la baştină. Printre spectatori se afla şi bunica Rusandei - nume cunoscut în domeniul educaţiei din Republica Moldova, Taisia Panfilov.

Proiectul „La unison cu prietenii" va avea pe viitor şi alţi invitaţi, muzicieni consacraţi ce vor marca prin concerte memorabile 75 de ani de la fondarea Filarmonicii Naţionale.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

aniversarea , cultura , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
163 locuitori

Zăicanii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Zăicanii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.