Mergi spre compartimentul: Cultura
22 mai 2015, 10:49 Cultura views 6632
Proiecții de film european în scuarul Muzeului de Istorie din capitală
Foto: tourblogger.ru
22 mai 2015, 10:49 Cultura views 6632

Proiecții de film european în scuarul Muzeului de Istorie din capitală

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează proiecții de film și spoturi video despre asistența UE în intervalul 22-24 mai, în scuarul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, informează NOI.md.

Delegația UE în Republica Moldova a inițiat, pe 10 mai, o campanie de informare menită să reflecte asistența și suportul UE în cadrul Politicii europene de vecinătate (PEV) și Parteneriatul Estic (EaP). În cadrul acestor proiecții se vor reflecta pe de o parte cultura cinematografică a statelor membre UE, precum și asistența UE oferită Moldovei.

Proiecțiile de film european și spoturi video însumează filme din peste 10 țări europene, înalt apreciate la celebre concursuri cinematografice. Filme din state precum Spania, Polonia, România, Republica Cehă, Germania, Franța. Lituania, Ungaria, Suedia, Letonia, Finlanda, Ungaria, Austria, Italia. Ecranizările se vor face cu subtitrare în limba română, iar unele pelicule vor fi cu subtitrare în engleză. De asemenea, la eveniment vor putea participa și copii, întrucît în ziua de duminică, 24 mai, vor fi proiectate și filme pentru copii.

Evenimentul va fi inaugurat oficial la 22 mai, cu un discurs de salut din partea ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, precum și a viceministrului Culturii Igor Șarov. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai ambasadelor statelor UE acreditate în Republica Moldova.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , muzica , film , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.