Mergi spre compartimentul: Istoria
15 august 2013, 10:22 Istoria views 13477
15 august 2013, 10:22 Istoria views 13477

Posibile piramide egiptene, descoperite cu ajutorul Google Earth


Foto: archaeologynewsnetwork.blogspot.com.au 

Două posibile complexe de piramide, necunoscute până în prezent, au fost localizate cu ajutorul imaginilor din satelit, obţinute de Google Earth, de către arheologul Angela Micol, potrivit archaeologynewsnetwork.blogspot.com.au.

Unul dintre complexe conţine o structură piramidală trunchiată, cu o lungime de aproximativ 40 de metri. Pe ea apar trei mici coline, într-o formaţiune distinctă, asemănătoare cu alinierea în diagonală a piramidelor de pe platoul Giza.

În al doilea complex se văd patru coline, cu un platou sub formă triunghiulară. Două dintre coline au o lungime de aproximativ 75 de metri, iar celelalte, de 35.
Micol, care a descoperit cele două site-uri, susține că între acestea este o distanță de 144 de kilometri și că ele conțin semne distinctive ce o îndreptățesc să creadă că acolo se află piramide încă nedescoperite.

Egiptologul și expertul în piramide Nabil Selim a confirmat că acest fapt ar putea fi un lucru real, deoarece nici măcar un procent din suprafața Egiptului antic nu a fost excavată.

Și aceasta nu este prima dată cînd puținele săpături virtuale aduc la lumină comori pierdute ale Egiptului.

Anul trecut, egiptologul Sarah Parcak a anunțat că a descoperit 17 piramide, 3.100 de așezări antice și mai mult de 1.000 de morminte, cu ajutorul imaginilor prin satelit în infraroșu.

Cuvinte cheie:

piramida , Egipt , descoperire , Google

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.