11 aprilie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 829
Sandu: Discuțiile despre unire au fost mereu pentru a speria oamenii
11 aprilie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 829

Sandu: Discuțiile despre unire au fost mereu pentru a speria oamenii

Discuțiile despre unire au fost mereu generate pentru a speria oamenii, afirmă Maia Sandu.

Președinta a făcut declarația într-un interviu acordat pentru Nokta, menționînd că subiectele din spațiul public ar trebui să fie axate pe subiecte mai importante, transmite realitatea.

În opinia președintei, investitorii se sperie și nu vin în Moldova, cînd citesc că actori politici din Găgăuzia vor să destabilizeze Moldova. Totodată, Sandu a declarat că România ajută Republica Moldova, inclusiv locuitorii autonomiei.

„A fost mereu o discuție pentru a speria oamenii. Spuneau cînd abia am venit la putere, că mîine va fi unirea. sîntem țară democratică. Doar poporul poate decide. Restul sînt doar discuții. În loc să vorbim ce facem ca oamenii în Găgăuzia să știe limba, ca limba găgăuză să nu dispară, să nu dispară cultura, cum să îmbunătățim economia (…)”, a declarat Sandu.

În același timp, șefa statului a punctat că România este un stat pașnic. Președinta s-a referit în cadrul interviului și la vizitele oficialilor de la Comrat la Moscova, punctînd că astfel aceștia ar demonstra că susțin războiul din Ucraina.

Amintim, recent premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că „crede în continuare în unirea între Republica Moldova și România”, fie că va avea loc în interiorul UE, fie pe altă cale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , unire , Romania , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.