21 martie 2024, 13:05 Bucătăria views 19509
REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară
21 martie 2024, 13:05 Bucătăria views 19509

REŢETA ZILEI: Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară

Mod de preparare:

Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele tăiate cubuleţe şi prăjite: morcovul, prazul, ciupercile, ardeiul, verdeaţa tocată, cimbrul şi tarhonul. Turnaţi fiertura de fasole, acoperiţi cu căpăcele din turte de aluat, inclusiv şi deschizăturile. Daţi-le la cuptor pentru 2 ore.

Puneţi fasolea preparată în farfurie şi săraţi-o. Separat se serveşte mămăliga cu unt.

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 5-6 ciuperci shampignons,
  • 1 praz,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • verdeaţă de cimbru şi tarhon,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Pentru aluat:

  • 2 linguri de făină de grîu,
  • ½ lingură de apă,
  • sare.

Cuvinte cheie:

post , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
2020 locuitori

Obreja Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Obreja Nouă și Obreja Veche. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Obreja Veche a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.