Filtru pe categorii
  • 2013
  • page views Vizualizări

Medalia "Pentru Vitejie"

Medalia "Pentru Vitejie"Medalia "Pentru Vitegie" se conferă pentru bărbăţie şi curaj la salvarea de vieţi omeneşti, la menţinerea ordinii publice, la combaterea criminalităţii, lichidarea urmărilor calamităţilor naturale şi în alte circumstanţe excepţionale.

Medalia "Pentru Vitejie" se confecţionează din alamă în formă de cerc cu diametrul de 30 mm. Pe avers este reprezentată imaginea în relief a unei stele, formată din patru fascicule mari şi patru fascicule mici de raze divergente intercalate de patru imagini ale unui vultur cu aripile întinse. În centru, pe un cerc în relief este imprimată inscripţia în relief "Pentru Vitejie". În stînga şi în dreapta ei sînt reprezentate detalii ale ornamentului.

Medalia se fixează cu un inel de baretă, acoperită cu o panglică de moar, lată de 25 mm, cu dungi simetrice de culoare galbenă, albastră, albă, roşie şi cu o dungă galbenă la mijloc. În partea inferioară a baretei se află imaginea în relief a două ramuri de laur simetrice.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Novosavițcaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Citeşte mai departe