20 octombrie 2010, 14:52 views 52484

Saralie cu varză

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • ½ căpățână de varză,
  • 3 cepe,
  • 1 ou,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri de apă,
  • sare,
  • 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel şi mărar tocate (la dorinţă).

Prepararea aluatului:

Preparaţi aluatul pentru plăcintă, împărţiţi-l în bucăţi de mărime medie. Întindeţi foile subţiri, iar apoi pe pânză până la grosimea unei foi de papirus, uscaţi puţin foile, ungeţi-le cu ulei, puneţi una peste alta câteva straturi, repartizaţi umplutura pe toată suprafaţa unsă. Se rulează, se taie  în bucăţi de 15-17 cm, care se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei cu sutura în jos, capetele se unesc în forma literei S, se unge cu gălbenuş. Se dă la cuptor la temperatura de 220-240 grade. Produsul gata se unge cu unt topit (la dorinţă).

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
4528 locuitori

Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.