Filtru pe categorii
  • views 22135 Vizualizări
  • posts 0

Dovleac cu orez şi stafide

Ingrediente:

  • 1 ceaşca de orez,
  • 0,5 kg de orez,
  • 100 g de dovleac,
  • 150 g unt,
  • 2 linguri de zahăr,
  • vanilie pe vîrful unui cuţit.

Mod de preparare:

Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ivancea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Citeşte mai departe