Filtru pe categorii
  • views 25265 Vizualizări
  • posts 0

Iahnie de cartofi

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 fire de praz sau 3-4 cepe,
  • 2-3 ardei graşi,
  • 4-5 roşii,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie bucăţele, se rumenesc la foc puternic şi se sărează. Prazul sau ceapa se taie fidea, se prăjeşte, se amestecă cu cartofii şi se prăjesc 2-3 minute. Ardeii se taie fidea, se prăjesc şi se amestecă cu cartofii, se adaugă sare, piper negru măcinat, foi de dafin, se toarnă un pahar de bulion de carne sau de legume, se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Se dau la cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trebisăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Citeşte mai departe