Filtru pe categorii
  • views 39376 Vizualizări
  • posts 0

Cartofi înăbuşiţi cu ciuperci

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 linguri unt,
  • ½ pahar frişcă,
  • 8-12 ciuperci proaspete,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sînt pe jumătate gata. Apoi se adaugă ciupercile fierte şi rumenite cu ceapă, sare, piper, o parte din verdeaţă, se toarnă frişca, se acoperă cu capacul şi se înăbuşă în cuptor.

Se servesc presăraţi cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sinești

Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Citeşte mai departe