Filtru pe categorii
  • views 30706 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de ciuperci

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci,
  • 4 cepe,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat.

Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chioselia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Citeşte mai departe