Filtru pe categorii
  • views 31594 Vizualizări
  • posts 0

Salată de sfeclă cu mere şi nuci

Ingrediente:

  • 1 sfeclă,
  • 1 măr,
  • ½ pahar prune uscate,
  • ½ pahar stafide,
  • ½ pahar maioneză,
  • 2 linguri miez de nucă pisat,
  • 1/3 pahar scorţişoară.

Mod de preparare:

Sfecla se fierbe, se răceşte. Sfecla şi merele, curăţate de coajă, se dau prin răză­toare mășcată. Prunele se opăresc în apă fierbinte, se curăţă de sâmburi, se taie fidea. Stafidele se spală. Se amestecă toate, se adaugă nuci şi scorţişoară. Se condimentează cu maioneză şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Huzun

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
296 locuitori

Huzun este un sat din cadrul comunei Micleuşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 296 de oameni. Satul Huzun a fost menționat documentar în anul 1878.

Citeşte mai departe