Filtru pe categorii
  • views 18112 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de  verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de peduncul şi coajă, se dau prin răzătoare mășcată, se storc de zeamă şi se prăjesc în ulei. Ceapă se taie mărunt şi se rumeneşte, apoi în tigaia cu ceapă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici şi se înăbuşă 3-5 minute. Se amestecă toate, se adaugă sare, pi­per şi verdeaţă şi se mai amestecă o dată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Curchi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
356 locuitori

Curchi este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Curchi a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe