Tocătură de dovlecei
Ingrediente:
- 4 dovlecei,
- 2 cepe,
- 2 roşii,
- 3 linguri ulei,
- 2 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de peduncul şi coajă, se dau prin răzătoare mășcată, se storc de zeamă şi se prăjesc în ulei. Ceapă se taie mărunt şi se rumeneşte, apoi în tigaia cu ceapă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici şi se înăbuşă 3-5 minute. Se amestecă toate, se adaugă sare, piper şi verdeaţă şi se mai amestecă o dată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1912
- Populația:
- 222 locuitori
Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.