Filtru pe categorii
  • views 19599 Vizualizări
  • posts 0

Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi

Ingrediente:

•    600 g fasole păstăi,
•    2 linguri de ulei,
•    1 lingură oţet de vin,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    2 linguri de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în apă sărată 10-12 minute, scurgeţi-le prin strecură-toare, răciţi-le, tăiați-le. Puneţi fasolea în cratiţă, adăugaţi ulei, oţet, usturoi pisat, puneţi un capac şi lăsaţi pentru 1,5-2 ore. Înainte de a se servi salata puneţi pe farfurie foile de salată, presăraţi cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Poiana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Citeşte mai departe