Filtru pe categorii
  • views 25389 Vizualizări
  • posts 0

Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi

Ingrediente:

•    600 g fasole păstăi,
•    2 linguri de ulei,
•    1 lingură oţet de vin,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    2 linguri de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în apă sărată 10-12 minute, scurgeţi-le prin strecură-toare, răciţi-le, tăiați-le. Puneţi fasolea în cratiţă, adăugaţi ulei, oţet, usturoi pisat, puneţi un capac şi lăsaţi pentru 1,5-2 ore. Înainte de a se servi salata puneţi pe farfurie foile de salată, presăraţi cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căinari

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Citeşte mai departe