Filtru pe categorii
  • views 27561 Vizualizări
  • posts 0

Salată cu ardei copţi şi mazăre verde

Ingrediente:

•    6 ardei graşi,
•    ¾ pahar de mazăre verde conservată,
•    1 ceapă,
•    4 roşii,
•    2 linguri verdeaţă tăiată,
•    100 g vin roşu de masă.

Pentru sos:
•    2 linguri ulei,
•    2 linguri oţet de vin,
•    ½ linguriţă zahăr,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se coc la cuptor pe reţea, se curăţă de coajă, codiţă şi seminţe, se taie felii. Ceapa, tăiată semiinele, se spală în apă rece, se scurge bine, deasupra se toarnă vin şi se pune la marinat pe 10-15 minute. Roşiile se taie felii. Mazărea, legumele şi verdeaţa se amestecă, se adaugă sos, se pun în farfurie, se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea sosului:  Se amestecă uleiul vegetal şi oţetul, se adaugă sare, zahăr, piper măcinat. Ingredientele se amestecă şi se bat bine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hlinaia Mică

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Citeşte mai departe