08 octombrie 2010, 11:03 views 41099

Vinete tocate

Ingrediente:

  • 2 vinete,
  • 2 roşii, 
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură mărar și pătrunjel tăiat.

Mod de preparare:

Vinetele se coc la cuptor sau grătar, se curăţă de coajă şi peduncul, sucul se scurge. Mie­zul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, se adaugă ceapa prăjită, roşiile, date prin răzătoare, sarea şi se înăbuşă la foc mic timp de 20-25 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă şi se bat bine. Înainte de a se servi, se presară cu mărar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.