Filtru pe categorii
  • views 31575 Vizualizări
  • posts 0

Vinete tocate

Ingrediente:

  • 2 vinete,
  • 2 roşii, 
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură mărar și pătrunjel tăiat.

Mod de preparare:

Vinetele se coc la cuptor sau grătar, se curăţă de coajă şi peduncul, sucul se scurge. Mie­zul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, se adaugă ceapa prăjită, roşiile, date prin răzătoare, sarea şi se înăbuşă la foc mic timp de 20-25 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă şi se bat bine. Înainte de a se servi, se presară cu mărar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Orehovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Citeşte mai departe