Gustare rece din legume prăjite
Ingrediente:
• 1 dovlecel,
• 1 vînătă,
• 3 ardei graşi,
• ½ pahar ulei,
• sare,
• piper negru măcinat
Pentru sos:
• 1-2 cepe,
• 2-3 roşii,
• 2 linguri ulei,
• 3-4 căţei de usturoi,
• ½ linguriţă zahăr,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Dovlecelul şi vînăta pregătite, în prealabil, se curăţă şi se taie sub unghi felii cu grosimea de 0,5-1 cm, se prăjesc în ulei, se sărează şi se piperează. Ardeii se prăjesc întregi în ulei pînă se înmoaie, apoi se curăţa de pieliţă şi se sărează. Legumele se pun pe o farfurie plată, în centrul farfuriei se pune sosul. Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă.
Prepararea sosului: Ceapa se taie cuburi mici sau semiinele. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează. Ceapa se rumeneşte în ulei, apoi se adaugă roşiile şi se prăjesc la foc slab pînă se îngroaşă. Sarea, zahărul şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1888
- Populația:
- 776 locuitori
Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.