Filtru pe categorii
  • views 24268 Vizualizări
  • posts 0

Ardei graşi ca acasă

Ingrediente:

•    8 ardei de mărime medie,
•    1 lingură pătrunjel şi mărar tăiat.

Pentru sos:
•    2-3 roşii,
•    2 cepe medii,
•    2 linguri de ulei,
•    1 morcov,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Ardeiul se prepară ca în reţeta Ardei dulce umplut, se pune pe o farfurie în formă de evantai. La mijloc se pune sosul.

Prepararea sosului:  Ceapa şi morcovul se taie fidea, se rumenesc. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare măşcată, se adaugă la celelalte legume. Se călesc timp de 5-7 minute. La sfîrşit se adaugă sare, piper negru, usturoiul strivit şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrjău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Citeşte mai departe