Filtru pe categorii
  • views 22115 Vizualizări
  • posts 0

Fasole înăbuşite cu roşii

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
•    3 roşii medii coapte,
•    2 linguri de ulei,
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt.  

Recomandări:
E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boghenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Citeşte mai departe