Filtru pe categorii
  • views 30064 Vizualizări
  • posts 0

Curcan (curcă) umplut cu tăieţei şi măruntaie

Ingrediente:

•    1 curcan (curcă) (2-2,5 kg),
•    măruntaie de pasăre,
•    tăieţei de casă, 4 pahare (vezi reţeta „Tăieţei de casă),
•    0,5 pahare de ulei vegetal,
•    2-3 cepe,
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Curcanul prelucrat se pune în apă sărată (2 linguri la 1 litru de apă) pentru 6-8 ore, scurgeţi apoi apa, uscaţi curcanul, ungeţi pe dinafară şi pe dinăuntru cu sare şi piper. Fierbeți tăieţeii pînă sînt gata (vezi reţeta „Tăieţei de casă), strecuraţi-i. Măruntaiele prelucrate (pipota, inima, rinichii, plămînii, ficatul) tăiaţi mărunt şi prăjiţi în ulei (pipota şi inima pot fi fierte în prealabil). Ceapa curăţată se taie cubuleţe şi se rumeneşte în ulei pînă la culoarea aurie. În tăieţeii fierţi se adaugă ceapă, măruntaiele, se adaugă sare, piper se amestecă. Umpleţi curcanul marinat, coaseţi-l cu aţă albă, ungeţi-l cu unt. Puneţi curcanul într-o tavă unsă cu ulei şi coaceţi-l la temperatura de 160-170 de grade timp de 2 ore în dependenţă de cît de tînără e pasărea.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucoara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe