Filtru pe categorii
  • views 39115 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă din carne de pui cu ardei copt

Ingrediente:

•    1 pui de 1-1,2 kg,
•    2-3 ardei dulce (de preferinţă de culoare),
•    10-15 crenguţe de pătrunjel,
•    0,5 pahar caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    piper negru măcinat
 
Mod de preparare:

Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se presară cu sare şi piper, se lasă să se marineze pentru 1-2 ore. Ardeii se coc la cuptor, se curăţă de pieliţă şi seminţe, se taie felii măşcate. Se distribuie pe carnea de pui împreună cu pătrunjelul spălat. Carnea se rulează strîns, se leagă cu o sfoară, se înfăşoară în frunze de viţă-de-vie sau folie de aluminiu, se dă la cuptor pe 35-40 minute la temperatura de 180 de grade. Rulada este gata atunci, cînd la străpungere se elimină un suc incolor. După aceasta se îndepărtează frunzele (folia de aluminiu) şi se mai lasă pentru 3-5 minute la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru ca să se rumenească.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Perjei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
4986 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Taraclia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4986 de oameni. atul Valea Perjei a fost întemeiat în anul 1816.

Citeşte mai departe