Filtru pe categorii
  • views 36714 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă de scrumbie umplută cu legume

Ingrediene:

•    2 scrumbii,
•    1 pahar cu lapte,
•    8 măsline,
•    ¼ lămîie,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    2 morcovi,
•    2 cepe,
•    2 linguri ulei,
•    1 linguriţă oţet,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
 
Mod de preparare:

Fileul de scrumbie se pune pe 2-3 ore la înmuiat în lapte, se taie felii de 6-8 mm grosime, în care se pune umplutura şi se rulează, se pun în salatieră, se garnisesc cu pătrunjel, măsline şi rondele de lămîie.

Prepararea umpluturii: Morcovii se taie fidea, ceapa – semiinele. Ceapa se prăjeşte în ulei, se adaugă morcovul. Continuînd prăjirea, se toarnă oţetul, se pune piper şi foi de dafin şi se fierbe înăbuşit pînă este gata. Cînd se răceşte, se adaugă verdeaţa şi se amestecă.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căpriana

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2362 locuitori

Căpriana este un sat şi comună din raionul Străşeni. Căpriana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Strășeni și la 37 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Căpriana a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe