Bogăţia vitaminelor
Este greu de supraestimat importanţa fructelor uscate, afumate în perioada rece a anului în programul nostru alimentar. Tradiţional în Moldova astfel sînt pregătite, prunele şi strugurii, merele, perele, piersicile, caisele, vișinele şi alte fructe şi pomuşoare. În perioada cînd sînt puţine fructe proaspete (noiembrie - aprilie), în bucătăria moldovenească sînt folosite fructele uscate şi nucile, care sunt propuse în mod natural, înlocuind astfel fructele proaspete ( stafidele, caisele uscate, prunele uscate ş. a.), în combinaţie cu nucile şi mierea, ca adaos la alte produse la prepararea diferitor preparate culinare.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1627
- Populația:
- 3400 locuitori
Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.