Pîine de grîu puhavă
Ingrediente:
• 2,5-3 pahare de făină,
• 1,5 pahar de apă,
• 50 g de drojdii,
• 0,5 de liguri de zahăr,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 3 de sare.
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu zahăr. Adăugăm făina cernută, facem aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, nu moale însă. Îl lăsăm să se odihnească sub pînză timp de 1-1,5 ore, îl frămîntăm. Îl lăsam la loc cald 30-45 minute. Frămîntăm din nou aluatul uns cu ulei vegetal, formăm o bilă, o punem într-o tavă pentru copt pîinea, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal. Lăsăm să crească şi o dăm în cuptorul încins pînă la temperatura de 200-210 grade timp de 45-50minute. Pîinea se consideră coaptă, cînd pe beţişorul de lemn nu rămîn urme de aluat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1522
- Populația:
- 735 locuitori
Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.