Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă
Ingrediente:
• 500 g de ficat de vită,
• 80 g de slănină afumată,
• 1 rădăcină de morcov,
• 1 ceapă,
• ½ rădăcină de pătrunjel,
• 2 linguri de grăsime de porc,
• 2 pahare de sos de smîntînă,
• sare,
• piper negru măcinat,
• frunze verzi de salată.
Mod de preparare:
Faceţi în ficat incizii cu ajutorul unui cuţit şi introduceţi slănină afumată tăiată pai apoi tăiaţi ficatul bucăţi. Presăraţi cu sare, piper şi prăjiţi pînă se formează o coajă rumenă. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiaţi-o pai şi prăjiţi-le un pic. Puneţi ficatul în caserolă, adăugaţi legumele prăjite, adăugaţi sos de smîntînă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1621
- Populația:
- 2120 locuitori
Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.