21 ianuarie 2011, 17:41 views 15614

Frigărui din ficat la grătar

Ingrediente:

•    500 g ficat de porc sau vită,
•    100 g piept afumat,
•    2-3 cepe,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    3-4 linguri de mujdei.

Mod de preparare:

Ficatul spălat şi curăţat de vită sau de porc se taie bucăţi, se sară. Pieptul afumat se taie felii, ceapa − inele. Ficatul se pune alternîndu-se cu piept şi ceapă pe beţişoare pentru frigărui sau pe ace şi se frige pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, întorcîndu-se periodic. Imediat după frigere se presară cu piper. Se serveşte cu legume de sezon şi se stropeşte cu mujdei.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.