Filtru pe categorii
  • views 8986 Vizualizări
  • posts 0

Ficat de pasăre de casă la grătar

Ingrediente:

•    400 g de ficat,
•    100 g de şuncă sau muşchi afumat,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar de sos „mujdei”,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ficatul de pasăre de casă (găină, curcan, gîscă) se taie felii, se pune în apă fierbîndă sărată pe 1-2 minute, se strecoară, se spală, se usucă.
Şunca sau muşchiul afumat se taie cubuleţe de dimensiuni medii, ceapa – inele. Alternînd ficatul de găină, bucăţelele de şuncă, ceapa, puneţi-le pe beţişoarele pentru frigărui şi frigeţi-le pe reţeaua de grătar unsă cu slănină, după ce le scoateţi de pe grătar, presăraţi-le cu piper măcinat.

Ficatul gata poate fi servit cu legume de sezon. Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
  

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mihailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Citeşte mai departe