File de carne de vită la grătar
Ingrediente:
• 1 kg file de carne de vită,
• 3 linguri de ulei vegetal,
• 2 linguri de vin sec,
• ½ mănunchi de verdeaţă,
• 1/3 praz, sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
La prepararea acestui fel de mîncare se foloseşte file din carne de vită sau viţel (marginea groasa cu diametrul de macră mare). Carnea se curăţă de pelicule şi se taie cam de 6-7 cm, fără să se bată, cu un cuţit subţire sau cu o andrea se fac cîteva împunsături, se face ruladă, se unge cu ulei vegetal, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin şi se lasă să se marineze 1,5-2 ore, adăugîndu-se verdeaţa, prazul.
Fileul se îmbracă pe un ac pentru frigărui şi se frige pe reţeaua încinsă a grătarului, unsă cu slănină afumată, se întoarce periodic pe toate părţile ca să se prăjească uniform. Mujdeiul se serveşte separat.
Acest fel de bucate va fi pe placul acelora dintre dumneavoastră care preferaţi carnea suculentă cu sos roz.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 11860
- Populația:
- 505 locuitori
Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.