Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.
Citeşte mai departe10670 Vizualizări
0
Miel la grătar
Ingrediente:
• 1 kg de carne de miel,
• 1 lingură de ulei vegetal,
• 2 linguri de vin sec de masă,
• 4 linguri de mujdei,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Se ia piciorul posterior sau partea lombară a mielului. Se scoate carnea de pe oase, se curăţă de tendoane şi pelicule, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală, se unge cu ulei vegetal, se stropeşte cu vin, se lasă pentru 1-2 ore.
Se pune mielul pe reţeaua unsă cu slănină afumată şi încinsă, se frige pe ambele părţi pînă este gata, imediat după prăjire se sărează şi se piperează. Mujdeiul se serveşte separat.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,