19 octombrie 2010, 14:18 views 19544

Frigărui cu ciuperci proaspete la grătar

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci),
  • 2 cepe,
  • 100 g şuncă,
  • 100 g slănină,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • sare de lămîie.

Mod de preparare:

Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară. Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar. Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin). Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie  să nu depăşească în lungime diametrul tigăii.

Se servesc cu legume proaspete. Frigăruii pot fi pregătiţi şi din ciuperci uscate. Acestea se aleg, se spălă şi se moaie în lapte diluat cu apă pe 3-5 ore, apoi se spălă cu apă fierbinte, se strecoară şi se pregătesc cum este descris mai sus.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.