Filtru pe categorii
  • views 11190 Vizualizări
  • posts 0

Piept de porc la grătar

Ingrediente:

  • 1 kg piept de porc,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri vin alb sec,
  • 1-2 cepe,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • foi de dafin,
  • 1 mănunchi verdeaţă,
  • 4-5 linguri mujdei.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu oase (cîte 1-2 bucăţi la porţie), se presară cu sare, cu ceapă tăiată mărunt, se stropeşte cu vin şi cu ulei, se adaugă piper boabe măcinat măşcat, 2-3 foi de dafin, crenguţe de verdeaţă, se amestecă, se presează şi se marinează la rece 4-6 ore. După aceasta mirodeniile se înlătură. Carnea se prăjeşte la grătar pînă este gata.

Cînd se serveşte se toarnă mujdeiul peste carne.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Parcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
979 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Parcani și Voloave. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1610.

Citeşte mai departe