Filtru pe categorii
  • views 18271 Vizualizări
  • posts 0

Costiţă la grătar

Ingrediente:

•    700 g carne de porc (costiţe),
•    1-2 linguri de vin,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de grătar unsă cu slănină afumată şi încinsă, pe ambele părţi, cotletul gata se presară cu piper, sare.

Puneţi costiţa în farfurie, pe os îmbrăcaţi un element decorativ o papiotă din hîrtie, mujdeiul se va servi separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Gribova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2175 locuitori

Gribova este un sat şi comună din raionul Drochia. Gribova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 174 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2175 de oameni. Satul Gribova a fost menționat documentar în anul 1845.

Citeşte mai departe