Filtru pe categorii
  • views 17064 Vizualizări
  • posts 0

Costiţă la grătar

Ingrediente:

•    700 g carne de porc (costiţe),
•    1-2 linguri de vin,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un cotlet cu os pentru o porţie. Curăţaţi osul de pelicule şi carne. O parte din os tăiaţi-o. Bateţi cotletul, stropiţi-l cu vin alb sec, cu ulei vegetal şi lăsaţi pentru 20-30 minute. Prăjiţi pe reţeaua de grătar unsă cu slănină afumată şi încinsă, pe ambele părţi, cotletul gata se presară cu piper, sare.

Puneţi costiţa în farfurie, pe os îmbrăcaţi un element decorativ o papiotă din hîrtie, mujdeiul se va servi separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cogîlniceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Citeşte mai departe