Filtru pe categorii
  • views 9392 Vizualizări
  • posts 0

„Trei ciobănei”

Ingrediente:

•    600 g de file carne de vită,
•    600 g muşchi de porc de pe spate,
•    500 g fileu de găină,
•    150 g de slănină afumată,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Se taie toate bucăţile de carne felii egale, se bat prin peliculă pînă la grosimea de 0,3-0,5 cm, se sărează, se piperează, se taie panglici cu lăţimea de 2 cm cît se poate de lungi. Slănina afumată fără şorici se taie la fel panglici de aceeaşi lăţime. (ca să fie mai uşor de tăiat se congelează în prealabil). Semifabricatele se rulează într-o spirală respectîndu-se următoarea ordine – pe centru − spirala din carne de vită, în mijloc– fileul din carne de găină, pe exterior – spirala din carne de porc. Între fiecare fel de carne se pune cîte un strat de slănină afumată. Întăriţi-le cu beţişoare pentru frigărui sau ace în formă de cruce. Coaceţi-le la grătar timp de 10 minute la foc mediu.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Beloci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Citeşte mai departe