Carne de oaie ca la găgăuzi
Ingrediente:
• 1 kg de file de care de oaie,
• 4-5 cepe,
• 1 morcov,
• 4-5 căţei de usturoi,
• 0,5 pahar de ulei vegetal ,
• 0,5 pahar de vin alb,
• sare,
• piper negru măcinat,
• un pahar cu vin alb.
Mod de preparare:
Scoatem peliculele, grăsimea în plus, spălăm şi tăiem carnea bucăţi nu prea mari. Ceapa şi morcovul pregătite din timp se taie cubuleţe de mărimea medie. Pe tigaia încinsă cu ulei vegetal, rumenim morcovul, îl scoatem şi în acelaşi ulei prăjim ceapa pînă la culoarea aurie. Prăjim carnea separat în ulei vegetal pînă se formează o cojiţă aurie cu adaos de sare şi piper. Turnăm deasupra un amestec de bulion şi vin, fierbem înăbuşit la foc domol pînă este gata, turnînd dacă e necesar bulion sau apă. Cu cîteva minute înainte de a lua de pe foc adăugăm ceapa prăjită, lăsăm la foc domol pentru 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1425
- Populația:
- 2166 locuitori
Leuşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leuşeni și Feteasca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1425.