Muşchi de vită cu ardei gras
Ingrediente:
- 600-700 g muşchi de vită,
- 2 ardei graşi,
- 1 praz,
- ½ pahar de ulei vegetal,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 pahar de bulion,
- 1-2 căţei de usturoi,
- 1 lingură de verdeaţă
Mod de preparare: Muşchiul se taie cuburi, se adaugă sare, piper şi se prăjeşte pînă la obţinerea unei cruste rumene. Prazul spălat şi curăţat se taie inele subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie felii. Se adaugă la carnea prăjită şi legumele tăiate, se continuă prăjirea pînă la înmuierea legumelor, se adaugă bulionul, şi se înăbuşă cu capac pînă ce carnea este gata. Puteţi adăuga usturoi tocat la sfîrşit,dacă doriţi.
Se serveşte presărat cu verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 792 locuitori
Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.