Filtru pe categorii
  • views 17058 Vizualizări
  • posts 0

Carne de vită cu fasole verde

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită,
  • 600 g fasole verde,
  • 3 linguri de untură de porc,
  • 4-5 cepe,
  • 1 pahar  de bulion,
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se prăjeşte uşor. Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte. Fasolea se taie, se fierbe 3-5 minute, se strecoară şi se prăjeşte uşor. Se pun în ceaun, pe rând, ceapa, carnea şi fasolea, se adaugă zeama de lămâie, sarea, piperul şi foile de dafin, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă până este gata.

Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cociulia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Citeşte mai departe