Filtru pe categorii
  • views 14287 Vizualizări
  • posts 0

Biftec

 

Ingrediente:

  • 600 g fileu de vită,
  • 100 g slănină de la burtă (cu straturi intermediare de carne),
  • 2 linguri untură,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură faină de grîu,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se prăjesc pe ambele părţi, începînd cu partea prinsă.

Se servesc cu cartofi prăjiţi şi legume proaspete. Pe biftec se toarnă zeama de carne, lăsată în timpul prăjirii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Delacău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1352 locuitori

Delacău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Delacău și Crasnaia Gorca. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 50 km de Chișinău. Populaţia satului Delacău alcătuia 1352 de oameni în anul 2005. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1773.

Citeşte mai departe