Biftec
Ingrediente:
- 600 g fileu de vită,
- 100 g slănină de la burtă (cu straturi intermediare de carne),
- 2 linguri untură,
- 2 linguri ulei,
- 1 lingură faină de grîu,
- 2 cepe,
- sare,
- piper măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Pentru garnitură:
- cartofi prăjiţi,
- legume proaspete.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi cu grosimea de 2-3 cm şi se bate pînă se obţine grosimea de 1 cm, se presară cu sare şi piper. Pe mijloc se pune umplutura cu ceapă prăjită şi slănină tăiată cubuleţe, se formează biftecuri, întorcîndu-se marginile cărnii bătute spre centru, se trec prin faină, se prăjesc pe ambele părţi, începînd cu partea prinsă.
Se servesc cu cartofi prăjiţi şi legume proaspete. Pe biftec se toarnă zeama de carne, lăsată în timpul prăjirii.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1432
- Populația:
- 1854 locuitori
Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.